FUNdamentals

Om de pedagogische waarde van vechtsporten op een positieve, maar vooral leuke wijze in te kunnen zetten, is FUNdamentals ontwikkeld. FUNdamentals is een vechtsporttak overstijgend lespakket bestaande uit een handboek, een werkboek en een DVD. Aan dit lespakket is een eendaagse cursus gekoppeld. In deze cursus wordt dieper ingegaan op het principe plezier. Tevens leren de cursisten vernieuwende werkvormen om in hun lessen het plezier te kunnen vergroten.

Plezier in de lessen, vormt het fundament voor een verantwoorde vechtsportles. Dat is het uitgangspunt van FUNdamentals. Tijdens de cursus wordt ingegaan op het belang van een plezierig c.q. positief pedagogische leerklimaat. De cursist krijgt inzicht in het fenomeen 'plezier'. Wat is het nu eigenlijk? Maar ook: "Hoe kan ik zien of mijn leerlingen plezier beleven?" Verder is er aandacht voor de grote veranderingen die kinderen ondergaan in de leeftijd van 11 tot 18 jaar. Deze veranderingen zijn van grote invloed op hun gedrag. En inzicht hierin verklaart soms veel.

Een theoretisch deel, zoals kort beschreven, wordt in de cursus als inleiding gebruikt voor de praktische vertaling naar verschillende vernieuwende werkvormen. Het FUNdamentals principe wordt in deze cursus vooral door de toepassing van nieuwe werkvormen overgebracht. Daarmee is FUNdamentals een laagdrempelige en zeer praktische ééndaagse cursus

U ontvangt na deelname ook het FUNdamentals instructiepakket bestaande uit een handboek en een dvd met werkvormen.

Klik hier voor het inschrijfformulier

Informeer naar de eerstvolgende cursus mogelijkheden.


Lees hier de trainingsvoorwaarden van het NIVM.

Hier vind je onze privacyverklaring.