Uitslagen 7de tranche Sportimpuls

Deze week kregen 145 sport- en beweegaanbieders positief bericht vanuit ZonMw. Zij mogen de komende twee jaren hun ambitie waar maken om meer mensen in beweging te brengen. Hiervan zijn er 8 organisaties die met hun lokale partners een NIVM interventie gaan uitvoeren. Dit jaar ontving ZonMw in totaal 223 aanvragen. Op 1 september 2018 zal het startschot voor de gehonoreerde 145 projecten klinken. In de eerste week zal het NIVM ook gelijk de startbijeenkomsten voor haar partners verzorgen en zullen niet lang erna de opleidingen en vereniging ondersteuning starten.

De verdeling van de gehonoreerde projecten binnen de verschillende regelingen is als volgt:

  • 52 in de 'reguliere' Sportimpuls;
  • 62 voor Sportimpuls Jeugd in Lage Inkomensbuurten; waarvan 3 Respons en 2 Vechtsporten voor Iedereen / Sport Zorgt projecten
  • 31 voor Sportimpuls Kinderen Sportief op Gewicht, waarvan 3 projecten die met de interventie Tigers op Recept aan de slag gaan.

Binnen de regelingen 'Jeugd in Lage Inkomensbuurten' en 'Kinderen Sportief op Gewicht' konden alle aanvragen die passend waren binnen de regeling en kwalitatief 'voldoende' scoorde, gehonoreerd worden. Bij de reguliere Sportimpuls zijn alle aanvragen gehonoreerd die passend zijn binnen de regeling en op kwaliteit minimaal 'goed' hebben gescoord.
De vorig jaar ingestelde cofinanciering blijft voor alle drie de regelingen ongewijzigd; projecten zijn verplicht minimaal 15% van de projectkosten zelf bij te dragen.