Nieuw jaar vol met uitdagende opleidingen

De Kerstvakantie komt al dichterbij, net als het nieuwe jaar. Voor veel clubs en trainers een moment om even terug te schakelen om vervolgens weer vol gas door te gaan. Vanuit het NIVM volgen we graag deze tred. Omdat we met elkaar niet graag stilstaan, hebben we voor het komende half jaar onze opleidingsagenda alweer gevuld. Voor zowel Sportimpuls clubs als ‘reguliere’ docenten hebben we interessant aanbod. Ervaar en maak het verschil op de mat of in de ring!

Niet alleen binnen de Sportimpuls projecten, maar in alles waar we voor staan, staat de pedagogische inzet van vechtsport centraal. Daarom is het verder versterken van de trainers via opleiding en intervisie zo belangrijk. De persoon voor de groep bepaalt immers hoe de waarden van de vechtsport worden overgebracht en of het aanbod optimaal aansluit bij de wensen en behoeften van de doelgroep. Daarnaast zien we dat er binnen steeds meer sociale contexten een positieve bijdrage van (sport)docenten en trainers wordt verwacht. Via uiteenlopende cursussen en opleidingen voorziet het NIVM in deze vraag.

Het opleidingsprogramma ziet er als volgt uit, wijzigingen voorbehouden.

De twee sporttak overstijgende bijscholingen 'Trainen en coachen van 6 - 12 jarigen' en 'Trainen en coachen van pubers' kunnen we in-company en geheel naar wens inplannen. Minimum aantal deelnemers is 12. De kosten worden grotendeels gesubsidieerd vanuit het landelijke programma 'Naar een Veilig Sport Klimaat' en bedragen voor 2017 slechts €180,- voor een gehele bijscholing van drie dagdelen. Er is ruimte voor een groep van max 20 trainers, coaches, buurtsportwerkers en combinatiefunctionarissen. Informeer naar de mogelijkheden