Symposium Vechtende jongeren

In het onderzoeksproject 'Vechtende jongeren' is er de afgelopen twee jaar gekeken naar de pedagogische waarde van kickboksen voor jongeren voor wie het opgroeien in onze prestatiesamenleving lastiger is dan voor de gemiddelde leeftijdsgenoot. Voor deze jongeren, vechtende jongeren, lijkt vechtsport een aantrekkelijk en aansprekend alternatief om bij een gemeenschap te horen waarin zij erkenning en respect krijgen. Hoe kan je met deze vechtende jongeren werken aan talenten op en buiten de mat? Hoe zetten we de kracht van deze directe sport om in veerkracht?

Doel van het onderzoek was om pedagogen in de sport, sociaal werkers, vechtsportcoaches en beleidsmakers, specifieke tools te bieden om adequaat met vechtende jongeren te kunnen werken.

Op dinsdag 16 november van 14.00 tot 16.00 uur delen we de opbrengsten van ons onderzoek tijdens een symposium dat plaats vindt bij El Otmani Gym in Amsterdam. Het symposium is gratis en ook via een livestream te volgen.

Opvoeden in de gym

Bij het project zijn de volgende partners betrokken: Hogeschool Utrecht, Hogeschool Windesheim, Vrije Universiteit Amsterdam, Slimani Gym, El Otmani Gym, Travers Welzijn, Farent, NIVM, Kenniscentrum Sport & Bewegen en Fontys Hogeschool Pedagogiek.
Hier vind je de uitnodiging.