Grensoverschrijdend gedrag #NOTME training ontwikkeld

Sinds de eerste #METOO verhalen in het nieuws is duidelijk geworden dat zowel een grote groep vrouwen als mannen last hebben van grensoverschrijdend gedrag. Maar het kan iedereen overkomen en het gaat niet altijd om geweld, maar ook om pesten, intimideren of ongewenste intimiteiten. Veel interventies richten zich op het voorkomen van grensoverschrijdend gedrag. Maar wanneer er sprake is van een gezagsverhouding, blijft er altijd een basis voor het overschrijden van grenzen. Het is dus belangrijk om dit gedrag te herkennen en op de juiste wijze te kunnen reageren. Het NIVM heeft in samenwerking met Mark de West, succesvol auteur van het boek #NOTME, een training ontwikkeld die mensen leert omgaan met grensoverschrijdende situaties en seksuele intimidatie.

Mooie samenwerking
Het boek van Mark de West '#Notme - Omgaan met fysiek, verbaal en digitaal ongewenst gedrag' is nog geen half jaar uit, maar inmiddels is de tweede druk een feit. De reacties zijn lovend en de vraag naar een training om met deze problematieken om te gaan een logische. De visie op leren van het NIVM, haar ervaring met het ontwikkelen van scholingen evenals het inzetten van pedagogische principes uit de vechtsport vormden een mooie basis om aan de hand van de strategie #NOTME een effectieve training te ontwikkelen. Op deze manier is deze strategie van veiligheidskundige De West omgezet in een laagdrempelige, maar waardevolle training voor iedereen.

Training
In de training 'Omgaan met grensoverschrijdend gedrag en seksuele intimidatie' leren we je signalen herkennen die kunnen voorkomen dat je in een ongewenste of onveilige situatie belandt. En mocht je daarin toch terechtkomen, zorgen we dat je de juiste tactieken in huis hebt. Dit is hetzelfde principe dat elke veiligheidsprofessional in de praktijk hanteert: het risico voor jezelf zo klein mogelijk maken zonder jezelf beperkingen op te leggen.

Er zijn verschillende mogelijkheden om hiermee aan de slag te gaan. Vanuit het NIVM bieden we zowel inspiratiesessies (2 uur), workshops ( 3 tot 4 uur) als trainingen (2 x 4 uur) aan. De prijzen hiervoor zijn op aanvraag. Meer weten? Neem contact op met Leendert Jan Mulder via mulder@nivm.nl of 06 - 52 09 42 03.

notme