Kennisdag NIVM 2019

Vrijdag 18 januari organiseren we na het succes van voorgaande jaren weer een NIVM kennismiddag. Tijdens deze middag bij LaVita Lifestyle Club in Veenendaal staan kennisvergroting, nieuwe ervaringen opdoen en ontmoeting met andere (vecht)sportdocenten centraal. In samenwerking met de Academie voor Sportkader, bekend MMA-docent Roemer Trompert en oud-bondscoach karate Ries van Toorn hebben we een mooi programma samengesteld.

Het programma bestaat uit vier workshops, waarbij het de bedoeling is dat deelnemers in elke ronde één workshop kiezen.

Ronde I van 13:00-15:00 uur

  • Trainen en coachen van jongeren met autisme
    Workshop i.s.m. Academie voor Sportkader

In deze workshop krijg je een beter inzicht in situaties die zich kunnen voordoen bij sporters met autisme. Een kind met autisme verwerkt prikkels anders dan andere kinderen. Dat kan zorgen voor onrust of onbegrip, zowel bij het kind zelf als direct betrokkenen. In deze scholing leer je gedragingen die voortkomen uit autisme te herkennen en begrijpen. Je leert structuur aan te brengen in tijd, activiteit, ruimte en je eigen gedrag als trainer binnen een training of wedstrijd. Hierdoor kun je je communicatie aanpassen aan de sporter met autisme en zodoende een veilige en gestructureerde sportomgeving creëren.

Of

  • Trainen van de allerjongste jeugd; 'Superhelden' training door Roemer Trompert

Roemer Trompert is een bekende MMA-docent. Vanuit zijn sportschool R-Grip biedt hij uiteenlopende trainingen aan voor verschillende doelgroepen. Zo ook de Superhelden training voor de allerjongste jeugd vanaf 3 jaar. Kinderen zijn immers gek op SuperHelden. Spiderman, Catwoman, de Hulk, Mega Mindy, noem ze allemaal maar op! Wat is er mooier om dezelfde moves als hun helden te kunnnen maken? Tegen muren oprennen, rondvliegen aan touwen, karatetrappen maken? Roemer traint de kleine helden spelenderwijs op grondmotorische vaardigheden zoals coördinatie en lenigheid. Elke les staat in het teken van een superkracht; sluipen, ontwijken, gooien.

In deze workshops neemt Roemer de deelenemers mee in deze 'Superhelden' wereld en laat hij vooral praktisch ervaren hoe hij deze allerjongste jeugd op een verantwoorden en aansprekende manier traint.

Ronde II van 15:00-17:00 uur

  • Lang leve de sportouder
    Workshop i.s.m. de Academie voor Sportkader

Ouders langs de lijn, de ring, de dojo, ze vormen een issue bij alle sporten. Ouders lijken vaak teveel ingesteld op winnen en hebben daardoor een verkeerde impact op het sportplezier van hun kind en op de sfeer rondom wedstrijden. Het gevolg is dat kinderen ophouden met sporten en verenigingen het moeilijk vinden om de ouders de plaats te geven die zij verdienen. Dit, terwijl we weten, dat een positief ondersteunende ouder juist enorm kan bijdragen aan de sportbeleving van het kind en het verenigingsleven. Samen beantwoorden we de vragen 'Wat kan er verwacht worden van de ouders langs de zijlijn'  en 'welke positieve rol kunnen we hierin spelen vanuit de club / de trainer'.

Of

  • Timing, focus en concentratie door Ries van Toorn

Ries van Toorn (zelf oud-wereldkampioen en bondscoach KBN) heeft al meer dan 30 jaar een mooie sportschool in Tiel. Tijdens deze workshop neemt hij de deelnemers mee met aansprekende werkvormen om timing, focus en concentratie te kunnen vergroten. Niet alleen bij jeugdleden, maar zelfs bij topsporters.

Na afloop verzorgen we een borrel. Inschrijven kan via deze pagina.