De do van Den Haag

Sinds deze zomer voert het NIVM een ondersteuningstraject uit in opdracht van de gemeente Den Haag. De resultaten zijn erg positief. 18 Haagse clubs zijn bezig met het behalen van het Keurmerk van de Nederlandse Vechtsportautoriteit of het label Veilig en Verantwoord Vechtsporten én 'keurmerk gereed'. Het doorvoeren van de criteria geeft de clubs een kwaliteitsimpuls en ze kunnen zich tevens zichtbaar onderscheiden naar hun leden en de buitenwereld.

Daarnaast zijn de clubs niet alleen erg blij met de ondersteuning die ze ontvangen van het NIVM. Het traject laat ook zien dat er erkenning is voor de vechtsport in de stad. De scholingen die deel uitmaken van het traject en nieuwe samenwerkingen die zich al openbaren, zorgen voor een hele positieve boost in de vechtsport. En ook voor volgend jaar gaan we verder in Den Haag. Meer daarover in het nieuwe jaar.

De investeringen van de gemeente in de vechtsport evenals de succesvolle werkwijze van het NIVM zijn niet ongemerkt gebleven. Op SportKnowhow XL verscheen onlangs een aardig artikel. Binnenkort verschijnt er ook een film over het traject.

Dit artikel is te vinden via deze pagina.

*Voetnoot
In het artikel wordt gesproken over een verkorte sporttechnische niveau 3 opleiding van het NIVM. Dit klopt niet. Het NIVM is geen aanbieder van sporttechnische opleidingen in welke vechtsport ook. Hiervoor werken we altijd samen met bonden of andere aanbieders van sporttechnische opleidingen. In Den Haag krijgen trainers inderdaad de mogelijkheid aangeboden om via het project van het NIVM een volledige sporttechnische opleiding te volgen en daarmee het keurmerk/ label te behalen. Ook maken de korte vechtsport overstijgende pedagogische bijscholingen 'Opvoeden in de Gym' en 'FUNdamentals' van het NIVM onderdeel uit van het pakket voor de Haagse clubs.