Congres Vechtsport in jouw gemeente

Kenniscentrum Sport organiseert in samenwerking met de afdeling Sport van de gemeente Amsterdam, Nederlands Instituut voor Vechtsport en Maatschappij en de Vechtsport Autoriteit op donderdag 6 december a.s. van 12.30 - 17.30 uur de bijeenkomst 'Vechtsport in jouw gemeente'. De bijeenkomst is bedoeld om gemeenten te inspireren en ondersteunen om in te gaan zetten op de maatschappelijke waarde van vechtsport.

Jongeren hebben plezier in vechtsporten. Vechtsport kan een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van jongeren volgens verschillende onderzoeken. Daarin zijn de begeleiding, veiligheid en de verbinding met de omgeving cruciaal. Tijdens de bijeenkomst hopen we je meer inzicht te geven in wat er wordt verwacht van gemeenten; welke rol gemeenten kunnen hebben om bijvoorbeeld veiligheid te garanderen en wat er al beschikbaar is voor gemeenten aan informatie en materialen.
's Middags vertellen inspirerende sprekers, zoals Marloes Coenen, Agnes Elling en Dennis Gebbing hun verhaal. Aansluitend presenteert Marian ter Haar van Kenniscentrum Sport vijf vuistregels die de waarde van vechtsport voor jongeren omschrijven. Op de speciale markt kun je informatie ophalen en in gesprek gaan met vertegenwoordigers van gemeenten en vechtsport.  Vervolgens kan je kiezen uit een aanbod van interactieve workshops. Aan het einde van de middag sluiten we af met een plenair gedeelte en een borrel. Bekijk hier het uitgebreide programma en verdere informatie over de bijeenkomst, wij updaten de pagina zodra er meer informatie beschikbaar is. Klik hier om je direct aan te melden.