Acht tellen; aanbevelingen uit de vechtsportpraktijk

De afgelopen maanden zijn we intensief betrokken geweest bij de ondersteuning en advisering van vechtsportorganisaties en gemeenten. De impact die de Corona maatregelen op sportclubs hebben (gehad) zijn hierin een belangrijk en telkens terugkerend punt van aandacht. Op basis van onze ervaringen in twee grote provinciale programma’s en een gerichte inventarisatie in opdracht van de gemeente Den Haag hebben we de factsheet 'Acht tellen om weer op te staan na Corona...' ontwikkeld.

Vechtsporters zijn goed in staat om te incasseren en staan altijd weer op na tegenslag. Soms krijgen ze daar acht tellen voor. We hebben acht tellen met aanbevelingen geformuleerd om de vechtsportclubs op een passende wijze te ondersteunen om weer op te staan na de Coronaklappen die er zijn geïncasseerd. Deze zogenaamde acht tellen bevatten handvatten voor gemeenten, sportservice organisaties, vereniging ondersteuners, buurtsportcoaches etc om vechtsportclubs te ondersteunen én vooral ook te gebruiken voor inzet bij het vergroten van veerkracht en weerbaarheid.

We hopen dat deze aanbevelingen van meerwaarde zijn voor het passend kunnen ondersteunen van vechtsportorganisaties en óók om samen met deze organisaties te kijken welke mogelijkheden er zijn om een bijdrage te leveren aan lokale thema's en maatschappelijke problematieken.

Download hier de factsheet met aanbevelingen Acht tellen.