Fight Right Keurmerk

De populariteit van vechtsport neemt de laatste jaren ongekend toe. Vechtsport heeft daarnaast een grote potentie om een bijdrage te leveren aan maatschappij thema’s. De afgelopen jaren is dat bewezen door de zeer positieve resultaten in landelijke vechtsportprojecten en onderzoeken. Toch is het imago nog niet per definitie positief. Voor clubs is het daarom belangrijk zich transparant te onderscheiden als kwaliteitsvol, professioneel en maatschappelijk betrokken.

Fight Right Keurmerk; een vitale sportorganisatie
Eén herkenbaar en onderscheidend keurmerk, voor álle Fight Right clubs. Nederland ziet en ervaart zo dat in uw club vechtsport op een veilige en verantwoorde wijze wordt gegeven, binnen een goed pedagogisch klimaat en waar maatschappelijke betrokkenheid een belangrijke plek heeft. Het keurmerk zet uw club gelijk in de aandacht en daardoor wint het aan maatschappelijke kracht. Bovendien is het keurmerk een inspiratie voor andere clubs om ook aan de Fight Right criteria te voldoen. En draagt doorvoering van de criteria gegarandeerd bij aan een vitale sportvereniging!

Keurmerk Vechtsportautoriteit
Er is sinds maart 2021 ook de mogelijkheid om het Keurmerk Vechtsportautoriteit te behalen voor de MMA-, Kick- en Thaiboksclubs in Nederland. De Nederlandse Vechtsportautoriteit is de landelijke toezichthouder voor het kickboksen, thaiboksen en mixed martial arts (mma) in Nederland. Samen met de Vechtsportautoriteit hebben we de verschillen en overeenkomsten tussen de bestaande keurmerken op een rijtje gezet.

Zie hier het overzicht.