Veiliger werken én voelen

Zorg is emotie. Stay Cool Under Pressure is een praktische training die je leert omgaan met onveilige situaties én die je vooral ook laat ervaren hoe het is om vanuit een dreigende situatie op de juiste manier te handelen. We gebruiken rollenspellen en werkvormen, gebaseerd op principes uit de vechtsporten, om dit met elkaar te oefenen. Daarnaast bereiden we de deelnemers fysiek voor op dreigende situaties.

Opzet van de training
De training bestaat uit twee dagdelen gevolgd door een dagdeel nazorg, waarin we het geleerde spiegelen aan de ervaringen. De training is praktisch van opzet, waarbij tussen de fysieke werkvormen door theorie zal worden behandeld. Het programma is opgebouwd aan de hand van onderstaande 4 thema's. Vanzelfsprekend is deze scholing niet alleen interessant voor werknemers binnen de zorg. Ook in hele andere sectoren zijn veiligheid en het kunnen omgaan met onveilige situaties actuele leerthema's.

Thema 1: Ademkracht, gronden en focus
Wat gebeurt er met je lichaam en emotie in conflicterende situaties, hoe herken je emoties bij jezelf en anderen, en hoe blijf je zo lang mogelijk 'cool'?

Thema 2: Houding/ lichaamstaal
Wat straal je uit als zorgverlener? Hoe kun je conflicten en agressie via lichaamstaal herkennen en wat kun je hier actief in sturen?

Thema 3: Grenzen stellen en bewaken
Welke grenzen zijn voor jou van toepassing? Welke vormen van agressie kun je aan, en wat doe je als een persoonlijke of andere grens overschreden wordt?

Themal 4: What if…..
Wat gebeurt er met je als er handelend moet worden opgetreden? Wanneer grijp je in bij een dreigende situatie en wanneer niet? Welk houvast heb je?

Andere mogelijkheden?
Zorg is maatwerk. Onze training is dat ook. Het is daarom mogelijk om een SCUP-training van een dagdeel te volgen. Of om eerst onze aanpak te ervaren middels een workshop. We stellen dan in overleg één of meerdere thema's centraal. 

Lees hier onze flyer.

Meer informatie is te verkrijgen via info@nivm.nl of 06 - 464 33 282 (Wouter Schols).