Sport werkt! algemeen

Het NIVM draagt al jarenlang bij aan verschillende problemen en vraagstukken in de samenleving. Op een themagerichte en aansprekende manier die bij de doelgroep én de context past. Ook in het bedrijfsleven kan ze het verschil maken. Ook weer via een themagerichte aanpak, waarbij de inzet van (vecht)sport als pedagogisch instrument centraal staat. Evenals de eeuwenoude waarden die in de vechtsporten verankerd zitten. Actuele werk gerelateerde problematieken als stress, vitaliteit, burn-out en omgaan met werkdruk zijn thema's die we in aansprekende trainingen letterlijk en figuurlijk te lijf staan. Met persoonlijke groei en een fijnere werksfeer als resultaat!

Het zogenaamde Sport werkt! programma van het NIVM kent verschillende vormen, zodat u kunt kiezen uit een training rondom een specifiek thema, danwel het gehele programma wilt doorlopen (waarbij alle onderstaande onderwerpen aan bod komen) of eerst begint met een energizer of workshop.
De intensiteit van het programma wordt door de deelnemers zelf bepaald: iedereen, sportief of onsportief, kan meedoen! De thema's die aan bod komen zijn:

  • Omgaan met druk
  • Grenzen stellen en balans
  • Werksfeer (plezier)
  • Samenwerken
  • Persoonlijke effectiviteit
  • Inspiratie en drijfveren

Specifiek aan de slag met het thema 'werkdruk en stress' via een resultaatgerichte training? Dan is onze Stay Cool Under Pressure training interessant.

In Sport werkt! vormen op (vecht)sport gerelateerde principes de basis van een programma, waarbij getraind wordt op cognitieve, emotionele en fysieke vaardigheden. Door deze oefeningen worden verschillende competenties getraind en barrières doorbroken. Fysiek, maar vooral emotioneel. Er is altijd een directe koppeling naar de theorie. Hiervoor worden theoretische modellen gebruikt uit de communicatie, psychologie en pedagogiek.

Sport werkt! stelt persoonlijke ontwikkeling én teamwork centraal. Juist door deelnemers uit hun dagelijkse comfortzone te halen worden zaken, die de performance van uw team negatief beïnvloeden, bespreekbaar gemaakt. De kracht van samenwerken en goede communicatie wordt zichtbaar gemaakt in een sportieve context.

De training kan op uw eigen locatie worden aangeboden, maar ook bij een sportclub in de buurt.

Contact?!
Wilt u een afspraak maken of meer informatie? Neem dan contact op met Leendert Jan Mulder, 06 - 52 09 42 03.

In dit nieuwsbericht krijgt u wat extra beleving uit de praktijk.