Grensoverschrijdend gedrag

Sinds de #metoo-verhalen in het nieuws zijn, is het duidelijk dat (met name) vrouwen veel last hebben van ongewenst, grensoverschrijdend gedrag. Maar het kan iedereen overkomen en het gaat niet altijd om geweld, maar ook om pesten, intimideren of ongewenste intimiteiten. De Training ‘Omgaan met grensoverschrijdend gedrag en seksuele intimidatie’ is ontwikkeld door het NIVM aan de hand van de #NOTME strategie van veiligheidsdeskundige Mark de West. Het is tevens de geautoriseerde training behorende bij zijn boek #NOTME.

Veel interventies richten zich op het voorkomen van grensoverschrijdend gedrag. Maar wanneer er sprake is van een gezagsverhouding, blijft er altijd een basis voor het overschrijden van grenzen. Niet alleen op het werk, maar ook tijdens sport of op straat. Het is dus belangrijk om dit gedrag te herkennen en op de juiste wijze te kunnen reageren. Dit geldt niet alleen voor eerdere 'slachtoffers', maar voor iedereen!

De training
In onze training leren we je signalen herkennen die kunnen voorkomen dat je in een ongewenste of onveilige situatie belandt. En mocht je daarin toch terechtkomen, zorgen we dat je de juiste tactieken in huis hebt. Dit is hetzelfde principe dat elke veiligheidsprofessional in de praktijk hanteert: het risico voor jezelf zo klein mogelijk maken zonder jezelf beperkingen op te leggen.

De basis van de training vormt de strategie #NOTME. Deze bestaat uit de volgende 5 stappen:

1. Negeer het niet
2. Overwin je emotie
3. Tot hier en niet verder
4. Maak je klaar om te incasseren
5. Einde maken aan de situatie

Er zijn verschillende mogelijkheden om hiermee aan de slag te gaan. We bieden zowel inspiratiesessies (2 uur), workshops ( 3 tot 4 uur) als trainingen (2 x 4 uur) aan. De prijzen hiervoor zijn op aanvraag. Meer informatie is te verkrijgen via info@nivm.nl of 06 - 464 33 282 (Wouter Schols).

Hier vindt u onze flyer.